Nattryttarna en verklig baserad serie

Det är en sann historia om en ridskola i Ekerö.

Det är dottern i familjen som heter Sophie Jahn Bohlin som började blogga om sitt destruktiva liv på ridskolan som drevs av hennes föräldrar. Hennes pappa var rent av galen och hans galenskap pågick i flera år på denna ridskola.

Det började med att hon bloggade om sitt liv för att sprida om pappans galenskap. Sedan gick hon över till ljudböcker som senare blev en serie av det hela. Den som spelar hennes pappa i Nattryttarna är Jonas Karlsson som är en mycket duktig svensk skådespelare. Nattryttarna handlar om en familj som driver denna ridskola och där de får in anmälan för hur pappan i familjen bryter mot vissa regler. Serien bygger på den skakande historien om de övergrepp som förekom på ett ridcenter som låg i Ekerö i Sverige under 1990-talet då var Sophie bara ett barn när allt började. Hon beskriver sin pappa som en väldigt karismatisk person och själv ville verkligen bli sedd av honom. Så hon kan på något sätt förstå varför folk aldrig kunde tro att det var något fel på honom. När hennes pappa dog fick de ta farväl av honom. Väl inne i bårhuset så fick de tala från sitt hjärta allt de tyckte att han hade gjort fel mot dem.

Detta är en väldigt fängslande serie som tar upp hur det har sett ut på det ridcentret som Sophie pratar om. Tänk att skriva ett blogginlägg om sitt liv och vakna dagen efter att det hade spridit sig som en löpeld. Sophie förstod då att det kunde bli något väldigt stort av hennes historia. Hon ville dela med sig den till hela svenska folket. Detta fick också andra att inte känna sig ensamma över vad de hade varit med om.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *