Vill du bli en hönsmamma?

Du kan bli en hönsmamma och skaffa dig egna höns.

Tänk dig att alltid få färsk ägg varje dag till din frukost. En höna kan börja värpa ägg när hon är 18 veckor gammal. När ägg är ekologiska så innebär det att fodret som hönan äter är ekologisk. När en höna får dålig mat blir äggskalen oftast mycket tunnare. Detta sker hos alla fågelarter därför ska man värna om miljön och hållbarheten för våra fåglar skull. Vi får ej utrota någon av våra fågelarter.

Just nu finns det kurs om hönor i Östhammar Uppland. Det är två tillfällen och kostar sammanlagt 650 kr. Man börjar tidigt på morgonen då kursen börjar kl 09.30. Det är Studieförbundet vuxenskolan som ordnar denna kurs. Finns flera kurser man kan gå även distanskurser men kurser på plats är mycket roligare om det är inom livsmedel. Hela kursen är sammanlagt 6 timmar så det blir 3 timmar varje gång.

Ledare för kursen är Thomas Hägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *