Pralinkurs kurs på 1.5 timmar

Vill du kunna imponera på dina vänner och visa hur duktig du är på praliner?

Älskar du choklad och vill veta allt om choklad samt lära dig baka med choklad. Kanske vill du lära dig föra goda och lyxiga praliner? Nu kan du gå en sådan kurs på 1.5 timmar och blir expert inom praliner och choklad. Den som är på 1,5 timmar kostar 600 kr. Den som är på 3 hela timmar kostar 1050 kr. Att gå en pralinkurs kan ge dig kunskap för livet. Här får du göra fina vackra praliner på pralinkurs genom en konditor.

Du kommer då få möta en konditor som är expert som lär ut allt om choklad. Visste du tex att temperaturen på choklad är helt avgörande för att du ska lyckas med resten?

Mötesplats: Chokladfabrikens butik, Renstiernas gata 12, telefon 08-640 05 68

Det finns säkert fler chokladkurser och pralinkurser runt om i Sverige. Detta är chokladfabriken som ordnar just dessa kurser. Hos chokladfabrikens kurser får du bl.a lära dig göra en ganache (en blandning av choklad och grädde som blir en chokladtryffel när den stelnat). Allt som du gör på kursen får du dessutom ta med dig hem så material och choklad ingår då i dessa priser.

Skillnaden mellan fin choklad och ful choklad är följande

Det man brukar kalla för fin choklad innehåller kakao, kakaosmör och socker. Ofta behövs soja- eller solroslecitin för konsistensen, ibland naturlig vanilj för smaken. Samt så behöver man även mjölkpulver om det ska bli mjölkchoklad.  Ingen palmolja, inga konserveringsmedel, inga aromer. Några kallar den här sortens godsak för lyxig choklad. För att man ska få kalla det för choklad ska det ingå minst 25 procent kakao. Om det ingår mindre än 25 % kakao får den kallas för kakaomassa. Det som tex är kakaomassa är jultomten som är stor och ihålig. Har ni inte funderat över varför en sådan stor choklad alltid är så billig? Om det ingår tex palmolja, konserveringsmedel och aromer så är det en billigare variant av choklad.

När man inte använder konserveringsmedel i choklad så bör de ätas inom 6 veckor.  Man har gjort bäst i test vanlig mjölkchoklad och den som vann var Marabou chokladen.

Här har ni historien om Marabou

Här får vi också ta del av Sigvard Bernadotte en kunglighet som hade ett finger med i spelet gällande Marabous nya logga. Kungligheter är kända för att ha sinne för skönhet och konst. Bra att titta på nedan YouTube klip innan du tar en pralinkurs och lär dig mer om choklad.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *